icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Vrijeme križa i vrijeme milosti, vrijeme sabiranja ljudskih poraza i Božjih pobjeda. Vrijeme razapinjanja i vrijeme uskrsnuća na novi život, vrijeme kada postaješ svjestan prolaznosti i vrijeme sabiranja vječnih vrijednosti. Toliko toga moglo bi se o Korizmi, Golgoti. Kako kroz povijest Isusa Krista, tako i kroz povijest čovječanstva, i osobnu povijest

rewer34.jpg

 

Ovu godinu počela je na blagdan Svetoga Valentina, zaštitnika zaljubljenih. Taj dan slavimo u obitelji rođendan našeg starijeg sina. Krenula je s križem, kako to već obično bude, ali, kada postaneš svjestan križa, zagrliš ga i prihvatiš, onda slijedi nagrada. Bog dopušta kušnje, križeve, da Ga zazovemo, da ga ne zaboravimo.

Iz križa se izrodila velika milost i veliki sportski uspjeh našega sina, koji je proslavio Boga. U mojim očima ravan zlatnoj medalji, bio je znak križa koji sam gledala na televizijskom prijenosu dodjele medalje. Vidjela sam tu zahvalu, svjesnost da je sve dano od Njega, da je bio u tim danima, da je omogućio, pomogao taj uspjeh. Na stranu sposobnost i ljudska nastojanja. Nema sportaša koji je došao na svjetsko prvenstvo, iza kojega ne stoji dugogodišnji rad, trud, nastojanje, profesionalnost. Svi su utrenirani, uvježbani. Međutim, puno je tu drugih stvari koje su važne za uspjeh. U mom srcu uvijek je molitva, da ih Bog čuva od ozljeda, puno je tu grubosti. Neki će reći da treba puno sportske sreće, ja bih to nazvala Božjeg pogleda i vodstva, Njegovog plana. Svi su podjednaki, lopta je okrugla, u vodi lako isklizne. Međutim, pobijedilo je zajedništvo, želja, sloga, odricanje od sebe, da bi pobijedilo zajedništvo. Bila sam jako sretna zbog svega što sam imala priliku vidjeti, nakon više od dva desetljeća pogleda u taj sport.

Slijedila je velika proslava ljudskog uspjeha, isprepletena slavljem cijele zemlje za zlatnu medalju. Svijet voli pobjednike, voli zlatno znamenje. Dani ponosa i slave, u kojima smo jedva vidjeli našega slavljenika, bio je totalno rasprodan u obvezama.

Kolumna: Dodir srca

IMG-20231115-WA0002.jpg

Piše: Biserka Krapić, odgajateljica predškolske djece

Kako sve brzo prolazi, tako su i ti dani prošli, i otišla sam na dogovorenu operaciju očiju, treću u tri mjeseca. Zagrliti još jedan križ, jer takve stvari ne biraš, nisi uvjetovao, i krenuti, s Božjom pomoći, ići s povjerenjem, pretvorilo je još jedan, naoko ljudski poraz, u pobjedu.

Ispraćena molitvama i dobrim željama, znakovima koje možeš vidjeti, ako su ti otvorene oči srca da ih prepoznaješ, vidiš, vratila sam se kući, s uspješne operacije. Sabrala sam dojmove s osmjehom na licu. Jer, prvi puta u pet mjeseci vidjela sam na zidu bolnice ikonu Isusa Krista, i Svetih Kuzme i Damjana. Oduševilo me, što vjera živi u toj bolnici, što se ne stide svjedočiti. A posebno me dotaklo jer dolazim iz župe Svetoga Križa i zadnjih sedam godina, osim u njoj, molim i pomažem u crkvi Svetoga Kuzme i Damjana.

Nakon svega, sabiranje. Uvijek možeš ljudski gledati da je čaša pola prazna, ili.pola puna. Uvijek se možeš žaliti zašto ti se događa to što se događa, i misliti da se događa samo tebi, ili vjerovati da će se Bog proslaviti, jer uvijek daje i milosti. Na meni je izbor i odluka. I ova je Korizma donijela pobjedu iz puno malih osobnih bitaka, nutarnjih borbi da prevlada pogled vjere, nade i ljubavi. Bog se proslavio, učinio po ne znam koji puta, od nemogućeg - moguće.

Izvor: RM BiH
Objavljeno: 8.3. 2024.

Program

05:30 Rubrika: Svetac dana + imendana
06:00 Zvona + Anđeo Gospodnji
06:15 Nakane apostolata molitve + sveta krunica/radosna otajstva
06:45 Komentar dnevnog evanđelja
07:00 Božanski časoslov/jutarnja molitva
07:30 Najave i obavijesti (do 12:30), vremenska prognoza, stanje na cestama
08:00 Rubrika: Svetac dana i Imendan
08:15 Rubrika: Zanimljivosti
08:30 Rubrika: Upoznajmo Bibliju
08:50 Duhovna misao
09:00 KRUNICA - (slavna otajstva) - nakana (za mlade)
09:40 Rubrika: Čitamo knjigu: Snaga Ljubavi/Jan Dobraczyński/naratorica Antonela Miloš

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977216

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu