icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

„Malim koracima upoznajmo velike ljude“, naziv je vjerske slovarice koju je nedavno osmislila i plasirala 28-godišnja Ana Rozić-Vasilj, a iza koje se krije cijeli mali svijet utjehe, nade i novog znanja prikazanog na najzanimljiviji način, kojeg je odlučila podijeliti baš sa najmlađima. Ana je s ovim postupkom postala prvi izdanik ovakve vrste slovarice, a iza svega se krije važan događaj i prekretnica u njenom životu, koji su joj i otvorili put ka ovakvom stvaralaštvu. Vjerska slovarica je već sada naišla na veliki odjek u javnosti, a kako kaže, traži se jedna više u cijeloj Bosni i Hercegovini, Hrvatskog ali i Europi.

 slovarica-malim-koracima-upoznajmo-velike-ljude.webp

Foto: Hercegovina info

„Od svoje sedamnaeste godine greškom doktora zakompliciralo mi se zdravlje sa rukom. Prošla sam šest operacija, a zadnju sam imala prije nekoliko dana gdje su mi doktori iz Rijeke u privatnoj bolnici u Rijeci ugradili vaskularnu protezu. Najveći okidač mi je bio prije pet godina kad sam zbog manjka vjere i snage zbog svog zdravstvenog problema otišla na Brdo ukazanja u Međugorju. Tamo sam otišla sa svojom sestrom blizankom, mlađom sestrom i majkom, a moleći u miru ispred Gospina kipa osjetila sam Gospinu blizinu i želju da približim Gospu i Isusa ljudima koji se ponekad osjećaju kao i ja tada“, započela je Ana za Hercegovina.info.

Slovarica je knjiga u kojoj dijete uči kroz vjerske teme slovo po slovo. U njoj će upoznati razne svece, bitne datume i spomendane, upoznat će Isusov i Marijin život, a njoj se nalazi i crtanje, kao i bojanje. Sastoji se od dopune slova, molitve kao što je Anđele čuvaru, bojanja, crtanja, povezivanja riječi, a na sve to djeca reagiraju sjajno od samog početka.

 

slovarica-malim-koracima-upoznajmo-velike-ljude_32528120.webp

Foto: Hercegovina info

 

„Cilj stvaranja je potaknuti djecu o učenju i zanimanju o svojoj vjeri i Bogu. Sjećam se sebe kao djeteta da mi je vjeronauk ponekad bio dosadan. Nije me zanimalo toliko jer je sve bilo učenje iz knjige. Nije bilo zabavno. Želim potaknuti da kroz igru djeca mogu prije naučiti određene stvari. Ipak, kroz igru je sve zabavnije i zanimljivije“, kazala je Rozić-Vasilj.

Kako kaže, najzahtjevnije je bilo osmišljanje, pronaći kvalitetni sadržaj za svako slovo nije bilo lako, kao ni pronaći imena, pojmove koja će djeca lako upamtiti.

„Bilo je teško pronaći odgovarajući sadržaj za slova kao što su đ, dž, ć, č, nj, ž. Uz ta slova teško se moglo pronaći u vezi vjere i svetaca, pa sam si dala mašti na slobodu i odradila kreativno i kvalitetno“, objasnila je Rozić-Vasilj.

Proces stvaranja je trajao dva do tri mjeseca, baš zbog slova koja su iziskivala više pažnje i razmišljanja, a pomoć za osmišljanje nije imala, dok za podršku može zahvaliti svojoj obitelji.

„Lektoriranje, kolektura i dizajn su mi radili ljudi koji je bave isključivo tim poslom. Za dizajn bih naglasila djevojku Mateu Soldo, koju sam i upoznala preko slovarice i pohvalila bih njen rad. Ona je uradila cijeli dizajn slovarice. Nakon toga je uslijedilo čekanje odobrenja Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH u Sarajevu, a na kraju sam i dobila svoj ISBN broj“, pojasnila je Ana.

 

slovarica-malim-koracima-upoznajmo-velike-ljude_42857485.webp

Foto: Hercegovina info

 

Ana je i vlasnica stranice na Instagramu „Samo Isus može sve“, koja neprekidno raste, a otvorila ju je isključivo iz ljubavi prema Bogu.

„Željela sam svoje misli i svoje citate nadahnute vjerom izbaciti na vidjelo i dati nekom kome je teško taj atom za borbu. Svi se ponekad nalazimo u teškoj situaciji, bilo financijskoj, duhovnoj, zdravstvenoj ili ljubavnoj. Moji citati su nadahnuće za borbu ali uz Boga, jer bez Boga se ne može koliko god mislimo da možemo. Onda sam početkom godine 2023. mi je došla zamisao da osmislim vjersku slovaricu. Cilj mi je da djeca imaju kvalitetne svoje male i prve početke. Da upoznaju svoju vjeru kroz igru i zabavu učeći slovo po slovo“, istaknula je Rozić-Vasilj.

Za kraj, njena očekivanja su da jednog dana slovarica da bude u školama kao dopuna uz katekizam.

„Na toj misiji trenutno radim. Željela bih da svako dijete zavoli vjeronauk, a to će i biti moguće ako se djeci pristupi kroz igru da nauče“, zaključila je Rozić-Vasilj.

 

Izvor: N.Vukadin/Hercegovina info
Objavljeno: 11.12. 2023.

Program

18:50 Vijesti Radio Vatikan
19:30 Emisija: Uvijek nedjeljom/ Ivica Ursić
21:00 Sveta krunica (radosna otajstva)
22:30 Božasnki časosolov - Povečerje
22:45 Rubrika: Čitamo knjigu: Snaga Ljubavi/Jan Dobraczyński/naratorica Antonela Miloš/R
23:05 Emisija: Na proputovanju života/ Ivana Knezović/R
00:00 Kraljice neba + Pjesma Rajska Djevo, Kraljice Hrvata
00:15 Sveta Krunica (slavna)
01:00 Emisija: Put uzbrdo/ Zrinka Milanović/R
02:00 Rubrika: Upoznajmo Bibliju/R
02:30 Komentar dnevnog evanđelja
03:00 Krunica Božjeg Milosrđa + Litanije Božjem Milosrđu

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977216

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu