icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Fra Julijan Madar mlada misaNAKON ČETIRI DESETLJEĆA U ŽUPI SV. ILIJE PROROKA U KISELJAKU SLAVLJENA MLADA MISA

15. siječanja 2017. godine bio je poseban dan za župu svetog Ilije proroka u Kiseljaku.Nakon gotovo 42 godine slavljena je "Mlada Misa", mladomisnika fra Julijana Madžara.

 

Uz pjesmu “Krist na žalu” fra Julijan je u pratnji brojnih svećenika ušao u crkvu punu vjernika iz kiseljačke ali i brojnih drugih župa Bosne i Hercegovine ali i Hrvatske, sa kojim je podijelio radost svoje mlade mise kakvu ovu župa više od četiri desetljeća nije doživjela.

Prije fra Julijanove, posljednja mlada misa u Kiseljaku bila je u srpnju 1975. godine.

Fra Zoran Vuković, sadašnji župnik, pozdravljajući mnoštvo okupljenih vjernika, među njima i brojne svećenike Vrhbosanske, ali i Hercegovačke provincije rekao da je slavljenje mlade mise nakon više od 41 godine je jednako jako kao i kada se s radošću dočeka dugo željena prinova u obitelji. A ta se radost vidjela na licu svakog vjernika u Kiseljaku

Posebna radost bili je u obitelji Madžar. Blagoslov sinu Julijanu na početku misnoga slavlja su dali otac Pero i majka Marica. Julijan je jedno od njihovih četvero djece, a obitelj Madžar Kiseljačani znaju kao uzornu katoličku obitelj koja aktivno sudjeluje u župi Kiseljak u kojoj je odrastao i fra Julijan.

U svojoj župi fra Julijan je za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen krajem prošle godine, gdje je odlučio proslaviti i mladu misu. Svojom Mladom Misom u svojoj župi želio je zahvaliti svima koji su ga pratili u životu, od roditelja Pere i Marice, braće Josipa i Kristijana i sestre Julije, nećaka Petra, djedova i baka, rodbine i prijatelja, među kojima je na poseban način spomenuo Dalibora Hegediša i Ivicu Šikić, vršnjake koji su preminuli od teških bolesti, potom braću franjevce s kojima je duhovno rastao, zajedno s kumovima, crkvenim fra Petrom Jelečom, svjetovnim Stipom i Marijom Ledićem.

“Ne mogu vam opisati koliko sam sretan i ispunjen. Ovo je misa zahvalnica za sve župljane, ali i sve okupljene u ovom slavlju”, kazao je fra Julijan.

Za propovjednika je izabrao fra Stipu Kljajića, profesora na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. On je u svojoj propovijedi, uz ostalo, kazao kako dobar svećenik treba biti najprije dobar čovjek, a potom vjernik i kršćanin.

“Uvjeren sam kako će fra Julijan biti glas nade i istine, posebice onima u potrebi”, istaknuo je fra Stipe Kljajić.

Nakon propovijedi i prinosa darova, među kojima su se bile i kiseljačke pogače te mineralna voda po kojoj Kiseljak nosi ime, uslijedile su riječi zahvale mladomisnika. Posebno dirljiva bila je zahvala fra Mati Cjetkoviću koji je prije fra Julijana posljednji imao mladu misu u kiseljačkoj župnoj crkvi sad već davne 1975. godine.

Fra Mato je počeo graditi kiseljačku župnu crkvu, zdanje jedinstvene ljepote koje dominira Kiseljakom. A u duhovnoj izgradnji sudjelovali su mnogi, uključujući i jednog od bivših župnika fra Vinka Sičaju. “Da budem iskren, ja sam za svećenika zapikirao Kikija (brata fra Julijana), ali, eto, Bog odluči drugačije”, kazao je fra Vinko uz smijeh mnoštva. Svoje prisjećanje na službu u župi Kiseljak u kojoj je aktivan bio i mladomisnik i njegova obitelj fra Vinko je završio čestitajući cijeloj zajednici na iznimnom događaju. O značaju zaređenja za svećenika nekoliko riječi uputio je i fra Julijanov svjetovni kum Stipe Ledić.

“Hrvatski narod, a pod njim mislim na Hrvate u Hrvatskoj i BiH, jer mi smo jedan narod, danas ima i kruha i ruha. Nažalost, nedostaje mu duha. Vjerujem da će Julijan, kojeg smatram sinom, uraditi puno upravo na duhovnom polju gdje je posla puno, a radnika malo”, riječi su Stipe Ledića, fra Julijanova svjetovnog kuma.

Mlada misa fra Julijana Madžara završila je razmjenom darova, među kojima je i slika kiseljačke župne crkve koju fra Julijan u srcu nosi, rad njegova profesora Zlatka Devića.

Ovaj događaj u župi Kiseljak svojim nastupom uveličao je zbog mladih Petrus iz Mostara koji je stigao u pratnji fra Ante Marića, svećenika Hercegovačke franjevačke provincije.

Fra Julijan je rođen 1. veljače 1991. godine u Zenici. Osnovnu školu završio je u Kiseljaku, a Franjevačko sjemenište i gimnaziju u Visokom upisao je 2005 godine. Ispit zrelosti položio je 2009., a franjevački habit obukao 12. srpnja 2009. u Tolisi. Godinu novicijata proveo je u Samostanu sv. Petra i Pavla u Livnu. Prve redovničke zavjete položio je 4. srpnja 2010., a iste godine upisao se na Franjevačku teologiju u Sarajevu. Diplomirao je na Franjevačkoj teologiji u ožujku 2016. godine. Sveti red đakonata podijelio mu je mons. Marko Semren 19. lipnja 2016. u Brestovskom. Đakonski praktikum obavio je u župi sv. Mihovila u Ovčarevu. Kardinal Vinko Puljić, na prvu nedjelju došašća, 27. studenog 2016., zaredio ga je kao člana Franjevačke provincije Bosne Srebrene za svećenika.

 Svečano misno slavlje pratili ste preko valova Radio Marije Bosne i Hercegovine!

Program

00:15 Sveta krunica (otajstva svjetla)
01:00 Emisija: Medicinsko - psihološki savjeti/Ana Baotić Bisharat/R
02:00 Rubrika: Upoznajmo Bibliju/R
02:30 Komentar dnevnog evanđelja
03:00 Krunica Božjeg Milosrđa + Litanije Božjem Milosrđu
03:45 Rubrika: Meditacije i nagovori/fra Goran Azinović
04:00 Emisija: U Božjoj prisutnosti nema straha/Davorin Jerkić/R
05:00 Rubrika: Čitamo knjigu: Snaga Ljubavi/Jan Dobraczyński/naratorica Antonela Miloš/R
05:30 Rubrika: Svetac dana i Imendan
06:00 Zvona + Kraljice neba
06:15 Nakane apostolata molitve + sveta krunica
06:45 Komentar dnevnog evanđelja

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu