icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Screenshot 1

Evo najradije bih sve ovo rekao međutim nisam toliko vješt govornik i strah me da nešto ne izostavim pa zato pišem..

Naravno osjećam stalno poticaj Duha da vicem u ime onih koje se načuje i sve je jači i jači i hvala Bogu dragome na tome jer kada sve u životu svome sagledam onda je ovo neopisivo velika milost da me se poziva biti glasnogovornik nebrojenom Životu i opet i nanovo hvala ti Boze i slava !

Prateći  naše pastire koji nam neprestano ukazuju da je naša vjera ustvari vjera morala a evo bas nedavno žustra rasprava u Americi prilikom susreta biskupa,dali je pobacaj prvo i osnovno moralno pitanje katoličke crkve.

Sveti otac Franjo nedvojbeno kaže da jest i da tu nema nikakve dvojbe niti se to uopće treba raspravljati!Stoga sam još sigurniji u to da cijela Kristova crkva mora puno vise ukazivati i neprestano raditi na tome da se glas nebojenih čuje!Jao nama ako to budemo činili, ako mi budemo šutjeli onda će kamenje početi govoriti!

Puno razmišljam o nesretnom ratu sto je prošao kada su se Srbi hrvati i muslimani ubijali i branili (ja osobno sam imao milost Bogiju pa nas dom nije bio pogodben ratom posto dolazim iz sela pokraj Ljubuškoga gdje se nije aktivno ratovalo i relativno mirno sam proživio razdoblje rata). Nedavno čitam članak o hrvatskome branitelju koji je preživio Vukovar i on  prilikom nebrojenih svjedočenja o tim ratnim zbivanjima povlači nevezanu temu za to i kaže da se svake godine puni Ovčara nanovo i nanovo međutim ne sada od Srba nego od rođenih Hrvata i ne braniteljima i civilima nego vlastitom djecom i to još nebojenom..

Mislim si Booze moj  jao nama sto činimo, kakve li tragedije, dojučer se prolijevala krv da se može biti slobodan u svojoj zemlji a sada sami prolijevamo krv vlastite djece koja trebaju primiti u baštinu tu istu zemlju natopljenu krvlju..

Poslije ovčare padne mi napamet Srebrenica pa Jasenovac  i svi ostali logori i stratišta nevezano za nacionalnost i isto tako podatak koji je nedavno objavljen da je preko 3500 Nevine Djece blago rečeno UBIJENO prošle godine u Bosni i Hercegovini sasvim legalno i zakonito bez da je itko odgovarao ili bio prijavljen policiji ili slično.

Kad o ovome razmišljam zapitam se za koga  se je narod u Bosni i Hercegovini borio i zašto,i dolazi mi odgovor  da bi mogli slobodno prolijevati krv vlastite djece?Užasno,blago rečeno užasno!

Bosnu i Hercegovinu uzimam za primjer posto je to moja domovina međutim situacija je manje vise jednaka u cijelom svijetu.

Kada je Ali Agca pokušao ubiti svetoga Ivana Pavla II međutim čudom nije uspio i poslije oporavka su nagrnuli novinari s pitanjima tadašnjem svetome ocu,tko bi mogao stajati kao naručitelj posto je Agca bio bugarski Turčin i koja bi to mogla biti tajna organizacija..

Nato je Ivan Pavao odgovorio da ga to uopće ne zanima niti o tome razmišlja posto je to već znao jer je to đavao, stara zmija, zavodnik cijeloga svijeta, neprijatelj Boga i ljudi..  svoju je izjavu i potvrdio time da je osobno posjetio Ali Agcu  u zatvoru, zagrlio ga bratski i od srca mu oprostio! E Isuse moj kako si velik!

Stoga evo ja hrvati katolik kažem vama braco i sestre muslimani i Srbi,zidovi,protestanti i svi koji ovo slušate ili citate da mi nismo neprijatelji jedni drugima, mi zajedno imamo jednoga neprijatelja i on je jedan, mada se stalno krije,naprimjer pod masku nacionalizma, mržnje, netrpeljivosti,osvete  i svih ostalih gadosti koje ubijaju čovjeka na svaki mogući način.

To je onaj neprijatelj koji čini da se mi međusobno mrzimo i ubijamo, da punimo kockarnice, odajemo se alkoholu, bludu itd, Te naposljetku to je onaj koji čini da čovjek čini najužasniju moguću stvar a to je da ubije svoje vlastito još nebojeno Dijete.

Dok još nisam razumio sto je to pobacaj onda sam dosta puta razmišljao o svakom razlogu a među njima i silovanju sto je za mene nešto užasno, i onda sam pokušao sa logičkim pogledom na to a to bi bilo ovako, imamo zločinca/počinitelja,imamo žrtvu,  i nemali broj puta se desi da žrtva ostane trudna tako da imamo i nedužno dijete koje nitko ne želi.

Bez obzira sto to dijete nitko ne želi ono je i dalje Dijete to jest ljudsko bice i ono je nedužno i ono ne želi biti ubijeno, ono želi živjeti!

Želi možda vise živjeti nego ja i ti.., međutim šta se doganja poslije,

U iskrivljenosti poimanja moralnih i ljudskih vrijednosti vremena u kojemu živimo, silovatelj dobije u najgorem slučaju nekoliko godina zatvora, majku nitko ne obavijesti i posavjetuje da ona ipak nosi svoje dijete i da ono nije krivo za taj užasni zločin nitko je ne obavijesti da ona ako ne želi to dijete dužna je sačuvati njegov život pa ga poslije dati na posvajanje  ako ga ne želi ni poslije rođenja.

 To sveto nedužno ljudsko bice dobije smrtnu kaznu.. malo je reci užasno!

I onda se zapitam po kojoj logici i po kojemu zakonu jedan silovatelj za silovanje dobije  smiješnu zatvorsku kaznu a nedužno dijete smrtnu kaznu?!

Poslije ovoga razmišljanja mi je bilo veoma jasno zašto se ne smije ubiti dijete koje je ronđeno tim činom.

Ovom prilikom pozivam sve vjerske vođe bili to hrvati,zidovi,protestanti  muslimani,Srbi i bilo tko tko čita,sluša i čuje ovo, da štite svoj narod i da se svom silinom bore protiv najvećega zla današnjice a to je ubojstvo nerođene djece neka ne prestaju opominjati, upozoravati pa ako je potrebno vikati, na ulicama, trgovima,kućama, pa zar se nije digao cijeli svijet na noge prilikom genocida u Auschwitzu,Treblinki i sličnim užasnostima, i šta onda čekamo mi braco i sestre!Kada kažem braco i sestre onda ne samo da mislim na nas hrvate već mislim i na muslimane,Srbe,zidove,protestante i svakoga čovjeka kao jedinstveno, neponovljivo ljubljeno dijete bozje i čvrsto vjerujem da će ovo svi čuti!

Pozivam majke koje u ma kakvoj teškoj situaciji bile, možda mlade djevojke koje je užasno strah, ne bojte se!To su vaša djeca,to je dar vama s neba, istinsko i divno svjetlo koje ce prosvjetljavati tamu u vašim i našim životima, samo im dopustite da žive!

U Zagrebu, Sisku,Splitu,Varaždinu, postoji organizacija, kuca za nerođeni život Betlehem, koje nebriga koje si nacionalnosti vjere ideala uvjerenja, pomoći će ti i neće te odbaciti i sto je najbitnije spasiti ce tebe i tvoje dijete, daj glas sama ti svome djetetu jer ono još nemeze ništa reci, ti majko budi mi glas!

Pa i u Sarajevu, Mostaru, javite se samo u radio Mariju, anonimnost i pomoć su vam sigurno zajamčeni.

Pozivam buduće očeve ili one koji ne bi htjeli biti očevi a trebali bi,

Pokažite svoju hrabrost upravo ovdje i sada, ne u kafiću, ne u disku,kladionici, besposlici, nego ako ti se je desilo da ti je djevojka neželjeno trudna, ne boj se budi hrabar, prihvati svoje dijete i rasvijetli svoj život darom od samoga Boga, ne odbacuj radost, sreću i veselje svoga života!

Pozivam  sve prijatelje, znance i rodbinu djevojki koje su neželjeno trudne da upravo vi imate u svojim rukama sveti Život i to upravo na taj način da kada treba toj djevojci ili ženi ohrabrenje,razuman savjet ,pomoć pa makar ona bila nezamjetna, ne odbacujte Život, sjetite se samih vas kako ste ranjivi i krhki ljudi i da je ranjivost, slabost i krhkost osobina čovjeka dok god hodi zemljom i stoga ni vi nemojte odbaciti nemoćne male slabe, krhke nevine!

Pozivam sve one koji na bilo koji način imaju moć u svojim rukama,koji su financijski bogati, možda utjecajni u društvu i slično da iskoriste svoju moć u najplemenitiju svrhu da ulože svoj novac na banku koja ne propada, da vesele srca majki očeva i njihove nerođene djece tako da ih pomognu i podrže koliko god i na koji način mogu,

Neka dijele s onima koji su najpotrebniji u ovome trenutku a to su nerođena djeca.

Ako si mogućnik a čuo si da je neka djevojka ili zena trudna a da to nije htjela da ju je strah,onda se ne boj ti budi hrabar nego sam preuzmi inicijativu, kontaktiraj je, ponudi joj pomoć, spasi neprocjenjivi život i zaradi sam sebi vječni život!

Pozivam djevojke i žene koje su možda  pobacaj već napravile, neka onda se odvrate od toga zla tako da svjedoče budućim majkama kakvo je to zlo, kakva je to tragedija i trauma tako da one to ne učinu i istovremeno sebi olakšaju patnje i boli .

Naravno da ne trebaju vikati na ulici o tome međutim ako znaš da je neka djevojka ili zena trudna, ohrabri je svojim svjedočanstvom budi joj oslonac pa će i tebi svemogući Bog udijeliti utjehu!

Pozivam sve vas koji imate uši i koji čujete,

Spasimo nasu bracu i sestre u ime Isusa Krista!

Ivan Brkić/RM

 

Program

12:45 Komentar dnevnog Evanđelja
13:05 Rubrika: Dogodilo se na današnji dan /Dražen Janko
13:30 Emisija: Sacro ritam/ Hrvatski katolički radio/ ur. i vod. Slavko Nedić
14:50 Rubrika: Meditacije i nagovori/fra Goran Azinović
15:00 Krunica Božjeg Milosrđa
15:30 Molitvene nakane
16:00 Vijesti iz života Crkve/HKR
16:15 Sveta Krunica (radosna otajstva)
17:00 Najave i obavijesti
17:10 Informativne minute RM
17:30 Božanski časoslov - Večernja
18:00 Misa - župa sv.Juraja, Vitez

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu