icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Sluga Božji fra Ante Antić isticao se izvanredno kreposnim životom, osobito čistoćom i dobrotom srca, poniznošću, jednostavnošću, ljubavlju prema Kristu i Blaženoj Djevici Mariji, vjernošću Crkvi, svome franjevačkom redu i provinciji. Mnogi se preporučuju njegovu zagovoru kod Boga ili mu zahvaljuju za primljene milosti.

Antić2

To je bio dostatan razlog da se godine 1984. pokrene postupak za njegovo proglašenje blaženim i svetim. Tim je činom o. Antić dobio naslov sluga Božji.

U nastavku prenosimo njegovu poruku duhovnim kćerima:

Sada se saberite. Promislite što je na vas loše djelovalo i nastojte se popraviti. Kakvi ste sada? Hvala dragom Bogu dobro je, jer vas On čuva svojom milošću i blagonaklonošću i u vama održava dobru volju. Kćeri moja, pišem vam kao otac opominjući vas, da bolje radite oko duha pokore, samozataje i evanđeoskog siromaštva.

Evo načina kako se mrtviti i činiti pokoru:

1) Ne ljutiti se. Sve mirno primati iz ruke Božje

2) Ne govoriti naglo, brzo, ne ulaziti u riječ dok drugi ne dovrši. Ne govoriti, ne odgovarati ljutito, uznemireno, nervozno, srdito, ne pazeći niti na izraze niti na način niti na glas.

3) Ne pokazivati uzbuđenost, uznemirenost kretnjama, načinom, držanjem, odgovorima.

4) Skladno, uredno ići, držati se, vladati se svagdje vjerujući, svjesni: Bog me gleda, Bog me ljubi, On od mene traži svetost.

5) Nemojte nikome odgovarati na slabe, uvredljive riječi, na kritike, ruganja i slično.

6) Mrtviti svoja nutarnja raspoloženja, čuvstva, osjećaje kada nisu po svetoj volji Božjoj, kad ih Mali Isus odbacuje, kori i ne trpi što takova u duši našoj.

7) Ostanite svagdje po svetoj volji Božjoj i nećete padati u afekt, u čuvstvenost, uzbudljivosti. Držite se u svemu svetog posluha i svagdje ćete pobijediti. Sve radite iz ljubavi i da se u Vama poveća ljubav i sve će bolje ići.

Mrtviti sebe podrazumijeva savjesno držati svetu šutnju.

Mrtviti sebe također znači nikada jesti, piti izvan obroka. Ako to oboje hoće poglavari, uzmite, inače ne. Mrtviti sebe podrazumijeva savjesno držati svetu šutnju. Drage kćeri, mrtviti sebe znači nikada nemojte govoriti o ili protiv nadređenih, nikada ne govoriti o sestrama što nije na duhovnu pobudu, ali isto tako o sebi šutjeti i ne prenašati tračeve. Mrtviti sebe znači nikada bez posla. Vaša unutrašnjost neka bude zabavljena Gospodinom.

Kćeri, živite u Bogu, za Boga, po njegovoj svetoj volji. Sveto evanđeosko siromaštvo propovijedajte: ništa preko sv. Pravila, niti jedan konac. Ako poglavari dadu, zadržite, ali vi čuvajte sveto siromaštvo. Stvari kojima rukovodite pazite, držite, čuvajte kao stvari i predmete Gospodnje.

Stvari kojima rukovodite pazite, držite, čuvajte kao stvari i predmete Gospodnje.

Nutarnje, duhovno siromaštvo: budite ponizni iskreno, pravo, s ljubavlju i temeljito. To neka bude vaša prava krepost.

Kćeri, u Gospodinu vas molim, ljubite svoj duhovni život i smatrajte ga kao najveću milost poslije svetog Križa i svetog zvanja. Ne gledajte što će vam drugi reći, prigovoriti, predbaciti, zafrknuti – preko svega prođite mirno, hladno sa smiješkom. Vi ostanite u svom duhovnom životu. Sve u vama neka se okrene u jednu težnju: duhovno napredovati u vršenju svetog Pravila vršeći sve iz ljubavi, stječući i prave, solidne redovničke kreposti, da budete slični svom božanskom Zaručniku Isusu. Pokažite mu svu svoju zahvalnost, pripadnost i iskrenu ljubav nasljedujući u svemu njegov božanski život.

Sveti budite, jer to je volja Božja. Ljubite, nasljedujte Mariju kao njezinu dobru poslušno dijete u poniznosti, ljubavi i trpljenju

Sveti budite, jer to je volja Božja. Ljubite, nasljedujte Mariju kao njezinu dobru poslušno dijete u poniznosti, ljubavi i trpljenju. Neka vas Isus, Marija uvijek sjeća dužnosti, biti sveta!
To Vam naglašava, za vas moli i blagoslivlja vas duhovni otac.

molitva za proglasenje e1604419123604

Izvor: HKM
Objavljeno: 7. lipnja 2021.

Program

10:00 Vijesti Herceg Bosne
10:05 Prikladna rubrika: Povijest križnog puta/Ivana Knezović
10:30 Emisija: Savršeno veselje/Frama Mostar
11:20 Meditacija: Spas u molitivi krunice/Gordana Fumić
11:45 Rođendani
11:50 Podnevne molitve: Litanije Isusove muke i smrti, molitva sv.Josipu
12:00 Anđeo Gospodnji, srednji čas, molitva sv. Mihaelu arkanđelu, posvetna molitva RM
12:20 Rubrika: Svetac dana i Imendan
12:30 Najave i obavijesti do 17:00h
12:45 Komentar dnevnog evanđelja
13:00 Katolički tjednik - najava tiska
13:05 Rubrika: Dogodilo se na današnji dan /Dražen Janko

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu