icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Livno, Kupres i Tomislavgrad 94.6 MHz» Ljubuški i Čapljina 94.7 MHz i Stolac 89.4 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

ficn ficn ficn ficn ficn

logo

Svoje klanjanje Bogu možemo iskazati na razne načine, ali u euharistijskom klanjanju provodimo vrijeme štujući i klanjajući se istinskoj Božjoj nazočnosti u euharistiji.

IMG 6172 scaled
Foto: bozjapobjeda.hr

Katekizam Katoličke Crkve kaže: „Klanjanje je temeljni čovjekov stav, kojim se pred Stvoriteljem priznaje kao stvorenje. Ono uznosi veličinu Gospodina koji nas je stvorio i svemoć Spasitelja koji nas oslobađa od zla. Klanjanje je stav duha koji pred ‘Kraljem slave’ (Ps 24,9.10) pada ničice i smjerna šutnja pred Božjim licem koji je ‘uvijek od nas veći’. Klanjanje Bogu triput svetom i nadasve ljubljenom ispunja nas poniznošću ulijevajući sigurnost našim prošnjama.” (KKC 2628)

Sveci o euharistijskom klanjanju

Više sam naučio iz klanjanja pred Presvetim nego iz svih knjiga koje sam proučavao.” 
Sv. Toma Akvinski

„Budućnost pripada onima koji se Bogu klanjaju u tišini.” 
Sv. Ivan Pavao II. izrazio je želju da svaka župa u svijetu ima Kapelu klanjanja gdje će Isus biti izložen i čašćen, svečano u Presvetom Oltarskom sakramentu, dan i noć bez prekida. Sam se klanjao šest sati dnevno, svoje je dokumente pisao pred Presvetim a jednom tjedno provodio bi i čitavu noć u klanjanju. 

„Kad bi ljudi provodili sat vremena tjedno u klanjanju pred Presvetim, pobačaja ne bi bilo.” P. Patricio Hileman, zadužen za osnivanja kapela danonoćnog klanjanja u Srednjoj i Južnoj Americi

„Kad god idem u kapelu, dolazim pred Gospodina i kažem mu: ‘Gospodine, ovdje sam. Reci mi što želiš od mene.’ I onda kažem Bogu sve što mi je na srcu. Ispričam mu svoje boli i svoje radosti, a onda ga slušam. Ako pozorno slušate, Bog će također progovoriti vama. Kad ste s Gospodinom, ne možete samo govoriti, morate i slušati. Bog vam uvijek govori ako mu pristupite iskreno i jednostavno.“
Sv. Katarina Labouré

„Vrijeme koje provedete s Isusom u Presvetom Sakramentu najbolje je utrošeno vrijeme na zemlji. Svaki trenutak koji provedete s njime produbit će vaše zajedništvo s njime i učiniti vašu dušu još slavnijom i ljepšom u vječnosti, a donijet će i trajan mir na zemlji.”
Sv. Majka Terezija 

„Znajte da ćete više postići moleći petnaest minuta pred Presvetim Sakramentom nego svim ostalim duhovnim činima tijekom dana. Istina, naš Gospodin svugdje čuje naše molitve, ta obećao je: ‘Tražite i dat će vam se’, ali svojim je slugama objavio da će oni koji ga posjete u Oltarskom Sakramentu zadobiti veću mjeru milosti.”
Sv. Alfonz Marija de Liguori

„O Kriste, neka moja najveća slast bude vidjeti te ljubljena i da su proglašeni tvoja hvala i slava, a posebice da se časti tvoje milosrđe. O Kriste, daj mi da slavim tvoju dobrotu i milosrđe do zadnjeg trenutka svojeg života, svakom kapljom svoje krvi i svakim otkucajem svojeg srca. Daj da se preobrazim u himan klanjanja tebi. Kad budem na svojoj samrtnoj postelji, neka zadnji otkucaj mojeg srca bude pjesma ljubavi koja će slaviti tvoje beskrajno milosrđe. Amen.”
Sv. Faustina Kowalska

Gospa je uvijek prisutna

Poruka koju je Djevica Marija dala tijekom svojih ukazanja u Međugorju, potvrdila je važnost euharistijskog klanjanja, duhovnog običaja koji potječe s početka 12. st. kad ga je u Italiji uveo sv. Franjo Asiški. Na večernjem ukazanju, 15. ožujka 1984. vidioci su prenijeli Gospinu poruku:

„Draga djeco, i večeras sam vam posebno zahvalna zato što ste tu. Neprestano se klanjajte Presvetom oltarskom sakramentu. Ja sam uvijek prisutna kad se vjernici klanjaju. Posebne milosti se tada primaju.”



Izvor: Radio Marija BiH
Objavljeno: 8. siječnja 2022.

Program

13:05 Rubrika: Dogodilo se na današnji dan /Dražen Janko
13:30 Emisija: Svijet arheologije//Inga Raos
14:30 Informativne minute RM
14:50 Rubrika: Meditacije i nagovori/fra Goran Azinović
15:00 Krunica Božjeg Milosrđa//sestre Milosrdnog Isusa, Novi Travnik
15:30 Molitvene nakane
16:00 Vjesti iz života crkve HKR
16:15 Sveta krunica (otajstva svjetla) - mobilni studio Orašje
17:00 Najave i obavijesti (do 23:00) /rođendani, donacije
17:10 Rubrika: Vijesti iz kulture/Snježana Dragić
17:30 Božanski časoslov - Večernja molitva
17:55 Himan Duhu Svetom

Udruga „RADIO MARIJA”

u Bosni i Hercegovini

Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Obala Kulina Bana 9A

71000 Sarajevo, BiH

Broj računa: 154 160 20019 77216

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA391541602001977126

 

Kontakt

info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo:

+387 33 263 055 (Redakcija)

+ 387 260 260 (Program uživo)

Studio Mostar:

Blajburških žrtava 33 E

+387 36 312 401 (Redakcija)

+387 36 312 400 (Program uživo)

Kršćanski glas u tvome domu i u svijetu