icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

logo2

KONCERT 'PROGLEDAJ SRCEM' Duhovna glazba orila se punom Arenom

 60348582 397444321107402 6298637687830085632 n

Najveći hrvatski godišnji glazbeni događaj suvremene duhovne glazbe koncert "Progledaj srcem", u produkciji Laudato televizije (LTV), a čiji je medijski pokrovitelj i portal Direktno, u subotu je pokazao da ni zagrebačka Arena nije prevelika za okupiti tisuće zaljubljenika u molitvu, slavljenje i zahvaljivanje njihovom jedinom glazbenom i životnom Idolu.

Koncert se već peti put organizira kao podrška Laudato televiziji, jedinom specijaliziranom vjerskom kanalu u Hrvatskoj. 18.000 sudionika iz svih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke i Austrije jednoglasno su pjevali gotovo tri sata, više od 30 pjesama u izvedbi 125 glazbenika i izvođača.

Visoka produkcija, glavna i pomoćna pozornica, konfeti, svjetla, vrhunska dotjeranost glazbenih aranžmana i orkestracija bili su pripremljeni kako bi središte svih pjesama, krajnji cilj okupljanja oko koncerta i srž cijelog programa Laudato TV-a - Bog – bio proslavljen na najveći ljudski mogući način.

Koncert su otvorili Alan Hržica, Domagoj Pavin i Petar Buljan molitveno slavljeničkim zazivima "Duše Sveti, dobrodošao", "Gospode, trebam Te" i "Ime ti je sveti".

Na glavnu pozornicu zatim je doletio Rafael Dropulić – Rafo koji je već zagrijanu publiku podsjetio na dubinu poruke cijelog koncerta "otvoriti oči svojega srca" s istoimenom pjesmom. Silinu radosti koja je preplavila dvoranu razdragali su domaćini večeri, s. Dijana Lončarek, Marin Periš i "uživo" iz Kine Josip Kežić, gdje je započeo cjelokoncertnu potragu za investitorima koji će biti spremni uložiti i spasiti Laudato TV.

Pjevati Ljubavi nastavile su Hanna Polhe i sestre Halužan s pjesmama "Prva ljubav" te "Ljubav kao ocean". Malenost čovjeka u odnosu na svemoć oceanske ljubavi, koja je nadišla i samu Arenu slila se u pjesmama "Nova stvorenja" i "Dijete ponizno" koje je izveo Alan Hržica.

Na violončelu mu se priključila i Ana Rucner, obogativši pjesme "Gledaj, On te gleda" i "Golgota".

Bogatstvo u različitosti – tako su voditelji pozdravili i predstavili publiku u nastavku koncerta, pozvavši snažno: "Budimo uvijek ovako jedinstveni, nemojmo se dijeliti. Nego dijelimo sebe".

Za to vrijeme scenu je zaokupio Zbor redovnika, predvodeći pjesmu "Došli smo ti Majko draga" dok je umjetnica Eva Vukina crtala stvarnost Gospina lika, koji pažljivo drži u svojim rukama Arenu i bdije nad cijelom scenom. Radost se razlila sa Zborom Mihovil i pjesmama "Rijeke žive vode", "Srce predajem Ti" i "Gospodine hvala".

Za to vrijeme Josip Kežić nastavio je potragu za investitorima. Zabrinut da tu postoji i kupovni interes Kineza, predstavio je njihovu veliku zainteresiranost za Laudato, potkrijepivši ideju video prilogom. U suzama nasmijana, a možda i zabrinuta publika budno je nastavila pratiti kako će se priča o Laudatu odviti.

Na scenu je zatim stupio fra Marin Karačić koji je otpjevao svoje autorske pjesme, "Tebi"i "Pustinja", a tijekom izvođenja pjesme "Promijeni me" u rap aranžmanu pridružio mu se i Ante Cash. Lagane ritmove kulminirala je grupa Emanuel s pjesmama "Moj put", "Ti svjetlo svijeta", "Kako divno ime" i "Agnus Dei".
Skakanje i ples, isprepleteni sa slavljenjem i smirajem, izmjenjivali su se na pozornici i prelijevali duž cijele dvorane.

"Isus je živ. Vjeruješ li da je prisutan?", upitao je vlč. Boris Jozić, povjerenik za vjernike laike u Zagrebačkoj nadbiskupiji, na početku duhovne meditacije. Kako bi pojasnio Božju prisutnost i ljubav, citirao je redak iz Ivanovog evanđelja: "Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni" (Iv 3, 16).
Podsjetio je na živu Isusovu prisutnost u Euharistijskom kruhu i pozvao okupljene da budu pronositelji tog i takvog Boga, blagujući ga u svetoj Misi i noseći ga svojim bližnjima.

Njegove riječi bile su uvod u nastup slavljeničkog tima molitvene zajednice Božja pobjeda čija je interpretacija pjesama "Dubine", "Svake slave dostojan" i "Zauvijek" još jednom ponijela u visine.
Sestre Palić nastavile su koncert s pjesmama "Voda izvire" i "Snagom Tvoje ljubavi", a baš kad su svi mislili da iznenađenja više nema, pridružio im se Tony Cetinski koji je, zajedno s njima otpjevao pjesmu "Samo Tvoja ljubav Bože". Svoj nastup sestre Palić završile su pjesmom "Ti si mene prvi ljubio".
Na scenu se ponovo vratio Rafo s pjesmom "Slavim Tebe".

Prema kraju koncerta, kraju se bližila i Josipova potraga za onima koji će pomoći da Laudato opstane. Čudesno, baš kao što je i samo postojanje Laudata, vratio se u Zagreb i pridružio na sceni s. Dijani i Marinu. Hoće li Hrvatska zadržati Laudato?

"Mladosti, ovo je vaša zemlja", snažno je poručio okupljenima Jozo Grbeš, kustos Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji za SAD i Kanadu sa sjedištem u Chicagu. Rekavši kako je njega put odnio daleko, želio je naglasiti da je svim prekrasnim ljudima koje je sreo duša podijeljena, između zemlje koje su ostavili i u kojoj žive.
"Postanite apostoli, promijenite ovu zemlju da možete ostati u njoj, a to možete samo ako progledate srcem. Zajedno možemo mijenjati zemlju, snagom ljubavi. Nemojte odustati", pozvao je fra Jozo Grbeš.

Svi sudionici koncerta okupili su se na pozornici, a cijela dvorana, držeći se za ruke, molila Očenaš za Domovinu. Molitva se spontano prelila u pjesmu Moja domovina, obećavajući njezino ostvarenje. Za kraj svi su izvođači predvođeni vokalom Petrom Buljanom otpjevali završnu pjesmu "Krovovi" zbog koje je Arena umalo ostala bez krova.
Veliko priznanje koncertu dolaskom su izrazili mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup, fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije, fr. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske dominikanske provincije, fra Josip Blažević, provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, mons. Janusz Stanislaw Blachowiak, prvi tajnik Apostolske nuncijature u RH, mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže, mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog Svetišta sv. Josipa u Karlovcu, vlč. Borna Puškarić, izaslanik kardinala Josipa Bozanića, Tomislav Madžar, izaslanik predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, Ljubo Jurčić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Ivan Kujundžić, izaslanik predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba dr. Drage Prgometa, Iwo Bender, regionalni menadžer EWTN-a za srednjoistočnu Europu.
Organizatori koncerta, Laudato televizija i Udruga Ime dobrote zahvalili su Gradu Zagrebu, Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Molitvenoj zajednici Srce Isusovo, svim medijskim pokroviteljima, sponzorima, dobročiniteljima, moliteljima i ljudima dobre volje, koji su zajedno s njima, uspješno ostvarili ovaj koncert.
Snimku koncerta "Progledaj srcem" može se pogledati premijerno na Laudato TV-a na Tijelovo, 20. lipnja.

Preuzeto s portala: https://direktno.hr/zivot/vjera/fotogalerija-koncert-progledaj-srcem-duhovna-glazba-orila-se-punom-arenom-155314/

Na ovom koncertu su bile prisutne i  drage volonterke radio Marije u BiH!

 

uplatnica

Za milodare i potporu Radio Marije BiH:
Račun otvoren kod Intesa Sanpaolo Banke BiH:
Br. Rn.: 1541602001977216
Za uplatu iz inozemstva:
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA391541602001977126
Intesa SanPaolo Banka Bih
Obala Kulina bana 9A
71000 Sarajevo

 

na danasnji

Duhovni kutak


U te dakle, Gospode Bože, stavljam svu svoju nadu i utočište: na tebe stavljam svu svoju nevolju i stisku; jer što god vidim izvan tebe nalazim da je slabo i nestalno.

(Toma Kempenac)

Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

RM BIH 2

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Ukoliko imate neka pitanja javite nam se na e-mail: info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
+387 33 263 055, +387 33 260 260 (program uživo)
+387 33 260 261

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E, Mostar 88 000, BIH
+387 63 312 401, +387 63 312 400 ( program uživo)

www.radiomarija.ba
 

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17