icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

logo2

5 kratkih molitvi u trenutcima preplavljenosti

josh applegate 1349077 unsplash

Jesi li čula za strelovite molitve? To su kratke molitve ili fraze koje se mogu tijekom dana reći naglas ili u srcu. Strelovite molitve su jedan od mojih najdražih načina povezanosti s Bogom. One su neprestano zazivanje Njegove prisutnosti u mom životu. U trenucima radosti i zahvalnosti, a možda posebno u trenucima slabosti i osjećaja preplavljenosti. Niz kratkih molitvi pomaže mi „u svako doba moliti“ (Lk 21, 36). Tijekom uobičajenih, ispunjenih dana podsjećaju me da nikada nisam sama. Podsjećaju me i da je Bog veći od svih stvari koje mi ponekad pokušavaju ukrasti mir.

Nekoliko kratkih molitvi može preobraziti tvoj dan
U nastavku se nalazi nekoliko kratkih molitvi koje možeš moliti kada se osjećaš preplavljeno. Zapravo, možeš ih moliti bilo kada. Možda će biti potrebno neko vrijeme kako bi stekla naviku moliti u žaru trenutka, ali kada se to jednom dogodi, nevjerojatno je koliko mira i obnovljenog povjerenja u Boga takva molitva može donijeti – poput dubokog, polaganog udaha koji nas podsjeća da je Bog Bog i da se On uvijek za nas brine.

Također, sviđa mi se to što je većina ovih molitvi iz Svetog pisma. Postoji neka posebna umirujuća ljepota u spoznaji da se molimo Bogu Njegovim riječima uzimajući jedno od Njegovih ljubavnih pisama za nas i utapamo se u toj ljubavi kada nam je najpotrebnija.

Isuse, uzdam se u tebe
Ovo je vjerojatno moja najdraža strelovita molitva; dozivati beskrajni izvor Božanskog Milosrđa i utjehe koja dolazi kada stavimo svoje povjerenje u Njega – Boga cijeloga svijeta – Boga koji želi obrisati naše prošle pogreške, utješiti naše strahove za budućnost i pomoći nam, s povjerenjem, prigrliti sadašnji trenutak.

Budi volja tvoja
Ove riječi zapisane u Matejevu evanđelju molimo kad god molimo Oče naš. Često nesvjesno prijeđemo preko ovih riječi ne zastajkujući da bismo razumjeli njihovu snagu. Božja volja je uvijek bolja od naše. Moli ovu molitvu kao podsjetnik da trebaš prigrliti Njegovu savršenu volju i pustiti svoju nesavršenu.

Gospodine, spasi me!
Ove je znamenite riječi rekao sv. Petar kad se hodajući po vodi prema Isusu uplašio vjetra i oluje te počeo tonuti. Koliko često metaforički „tonemo“ u našim strahovima? Moli ove snažne riječi u tim trenucima posežući za Božjom rukom koja pomaže. Možda ćeš u tim trenucima čuti kako Gospodin govori tvome srcu (kao što ja često čujem!) ono što je rekao Petru: „Malovjerni, zašto si posumnjao?“ (Mt 14, 31)

On treba da raste, a ja da se umanjujem
Volim moliti ove riječi Ivana Krstitelja koje me podsjećaju da je poniznost najbolji stav koji mogu zauzeti kad se suočavam sa preplavljenošću. Zapravo, poniznost je uvijek najbolji stav. Ove me riječi podsjećaju da uvijek trebam željeti i raditi na tome da Gospodin raste u meni i tako mi udahnjuje novi život dok se moj ponos i želje moraju umanjivati kako bih dozvolila Njegovoj slavi i dobroti da sjaje kroz mene.

Bože, tminu moju rasvjetljuješ
Ovaj jednostavan redak iz Svetog pisma donosi mi nadu u trenucima i vremenima tame. Sljedeći redak kaže: „… s Bogom svojim preskačem zidine.“ (Ps 18, 30) Zato zapamtite ovaj redak za one trenutke kada trebate Božju pomoć u savladavanju zastrašujućeg zida ili kada trebate svjetlo na tamnom putu.

Zabilježite jedan od ovih citata – na mali papirić, u mobitel, na ogledalo – da vas podsjeća na strelovite molitve tijekom svakog dana ovoga tjedna sve dok to ne postane prirodan, sastavni i ozdravljujući dio vašega života.

Preuzeto s portala: https://zenavrsna.com/5-kratkih-molitvi-kada-se-osjecas-preplavljeno/19019 

 

uplatnica

Za milodare i potporu Radio Marije BiH:
Račun otvoren kod Intesa Sanpaolo Banke BiH:
Br. Rn.: 1541602001977216
Za uplatu iz inozemstva:
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA391541602001977126
Intesa SanPaolo Banka Bih
Obala Kulina bana 9A
71000 Sarajevo

 

na danasnji

Duhovni kutak


U te dakle, Gospode Bože, stavljam svu svoju nadu i utočište: na tebe stavljam svu svoju nevolju i stisku; jer što god vidim izvan tebe nalazim da je slabo i nestalno.

(Toma Kempenac)

Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

RM BIH 2

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Ukoliko imate neka pitanja javite nam se na e-mail: info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
+387 33 263 055, +387 33 260 260 (program uživo)
+387 33 260 261

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E, Mostar 88 000, BIH
+387 63 312 401, +387 63 312 400 ( program uživo)

www.radiomarija.ba
 

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17