icn2.png

» FM 89,4 MHz Mostar i okolica » FM 97,8 MHz Fojnica i Visoko » FM 98,9 MHz Banja Luka » FM 101,2 MHz Jajce » FM 103,3 MHz Sarajevo, Kreševo, Kiseljak, Travnik, N. Travnik i Vitez » FM 105,7 MHz Žepče, Maglaj i Zavidovići » Putem interneta: www.radiomarija.ba » Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV » Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TV » Pretplatnici Telemach

logo2

Papina bol zbog smrti oca i kćeri u rijeci Rio Grande

rio grande meksiko

Biskupi Sjedinjenih Američkih Država pridružili su se papi Franji izražavajući žalost zbog smrti oca i njegove dvogodišnje kćeri, salvadorskih migranata koji su se utopili pokušavajući prijeći preko rijeke Rio Grande iz Meksika u SAD

Privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Alessandro Gisotti, u jučerašnjem je priopćenju istaknuo da je papa Franjo duboko ožalošćen smrću oca i kćeri iz Salvadora koji su se utopili u rijeci Rio Grande, pokušavajući prijeći granicu između Meksika i Sjedinjenih Američkih Država. Dodao je potom da se Papa moli za njih i sve migrante koji su izgubili život pokušavajući pobjeći od rata i bijede.

Pridružujemo se Svetom Ocu papi Franji u njegovoj neizmjernoj tuzi – stoji u zajedničkom priopćenju kardinala Daniela N. DiNarda, predsjednika Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država, i Joea S. Vásqueza, predsjednika Vijeća za migracije spomenute konferencije, nakon što su vidjeli slike beživotnih tijela oca i dvogodišnje kćeri na obali rijeke Rio Grande.

Ta slika vapi u nebo za pravdom i ušutkava politiku. Tko može pogledati tu sliku i ne vidjeti rezultate neuspjeha svih nas u pronalaženju ljudskog i pravednog rješenja za imigracijsku krizu? Nažalost, ta slika prikazuje svakodnevnu situaciju naše braće i sestara. Ne samo da njihov vapaj doseže do neba, već doseže do svih nas i mora doći do naše Vlade. Svi su ljudi, bez obzira na zemlju podrijetla ili pravni status, stvoreni na sliku Božju i mora se prema njima postupati s dostojanstvom i poštovanjem – stoji u izjavi američkih biskupa.

Biskupi su od Vlade SAD-a zatražili da čuje vapaj siromašnih i ranjivih. Upozorili su također na loše uvjete i pretrpanost u pograničnim centrima u kojima su smještena djeca migranata, ističući da je to zastrašujuće i neprihvatljivo za bilo koju pritvorenu osobu u Sjedinjenim Američkim Državama, a kamoli za djecu koja su posebno ranjiva.

Takvim se uvjetima ne može služiti kao sredstvom za odvraćanje. Možemo i moramo ostati zemlja koja nudi utočište djeci i obiteljima koji bježe od nasilja, progona i ekstremnog siromaštva – stoji u izjavi američkih biskupa koji na kraju ističu da je moguće i nužno voditi brigu o sigurnosti djece migranata i sigurnosti građana SAD-a.

Preuzeto:https://www.medjugorje-info.com/hr/vatikan/papina-bol-zbog-smrti-oca-i-kceri-u-rijeci-rio-grande-biskupi-sad-a-vapaj-u-nebo-za-pravdom

na danasnji

Duhovni kutak

Žito i kukolj rastu u meni, Gospodine. Želio bih ljubiti čitavim bićem, ali popustim i nadvlada me sebičnost. Želim služiti onima koji me okružuju, a opet tražim udobnost i pažnju za sebe. Pomozi mi spoznati samoga sebe, a osobito upoznati i voljeti Tebe. Amen.

Koji dio našeg programa najradije slušate?
Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

FGTAB.png

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
Program uživo: +387 33 260 260, +387 33 260 261 | Redakcija: +387 33 263 055 | Fax: +387 33 263 056

 

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E. Mostar 88000, BiH
Program uživo: +387 36 312 400 | Redakcija: +387 36 312 401

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17