icn2.png

» FM 89,4 MHz Mostar i okolica » FM 97,8 MHz Fojnica i Visoko » FM 98,9 MHz Banja Luka » FM 101,2 MHz Jajce » FM 103,3 MHz Sarajevo, Kreševo, Kiseljak, Travnik, N. Travnik i Vitez » FM 105,7 MHz Žepče, Maglaj i Zavidovići » Putem interneta: www.radiomarija.ba » Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV » Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TV » Pretplatnici Telemach

logo2

Patron katedralne župe - Presveto Srce Isusovo

patron katedral zupe

Sarajevska katedralna župa Srca Isusova, proslavila je 28. lipnja svoga naslovnika. Središnje misno slavlje predslavio je provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

Uz sudjelovanje vjernika koji su ispunili sarajevsku prvostolnicu, koncelebriralo je 15 svećenika među kojima katedralni župnik preč. Mato Majić i rektor katedrale mons. Ante Meštrović.

Provincijal se u propovijedi usredotočio na pojam srca koji se često spominje u katoličkoj pobožnosti, ali i svakodnevnom životu. Podsjetio je da Biblija srce promatra kao središte ljudskoga bića te se zaustavio na tri zaziva iz Litanija Presvetom srcu Isusovu: „žarko ognjište ljubavi“, „pravde i ljubavi posudo“ i „dobrote i ljubavi puno“.

Upozorio je na hladnu, sebičnu ljubav koje je ovo današnje doba puno, a očituje se u „bolesti samoće“. U tom kontekstu iznio je istinitu anegdotu kako je na jednom hrvatskom trgu neka časna sestra pala – jer joj je bilo loše – a da su ljudi pored nje prolazili kao da se ništa nije dogodilo. Odatle je pozvao na izgrađivanje zajedništva koje proizlazi iz srca. „Političko stanje u svijetu je nepravedno jer nema istinske ljubavi u srcima moćnika ovoga svijeta koji bi mogli promijeniti nepravedne strukture i omogućiti siromasima dostojanstven život. Osjećaj nezadovoljstva i razni oblici psihotrauma rezultat su pomanjkanja ili nedostatka ljubavi. U taj naš nutarnji svijet tame i hladnoće treba unijeti svjetlo Božje ljubavi. Tko povjeruje u ljubav Božju taj ima svjetlo i toplinu u srcu“, rekao je fra Jozo te potaknu i stare i mlade da ne budu škrti u ljubavi nego imaju otvorena srca jedni za druge.  

Na kraju mise koju su pjevanjem uzveličali Katedrali zbog Josip Stadler i bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, pred kipom Srca Isusova izmoljene su litanije. Slavlje je nastavljeno uz obiteljski ručak koji je za sve bio pripravljen u bogoslovnoj blagovaonici.

Prema podatcima iz godišnjega blagoslova obitelji, na kraju 2018. katadralna župa imala je 1 140 članova.

Preuzeto: https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/bih/patron-katedralne-zupe/11011

patron katedral zupe3

na danasnji

Duhovni kutak

Žito i kukolj rastu u meni, Gospodine. Želio bih ljubiti čitavim bićem, ali popustim i nadvlada me sebičnost. Želim služiti onima koji me okružuju, a opet tražim udobnost i pažnju za sebe. Pomozi mi spoznati samoga sebe, a osobito upoznati i voljeti Tebe. Amen.

Koji dio našeg programa najradije slušate?
Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

FGTAB.png

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
Program uživo: +387 33 260 260, +387 33 260 261 | Redakcija: +387 33 263 055 | Fax: +387 33 263 056

 

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E. Mostar 88000, BiH
Program uživo: +387 36 312 400 | Redakcija: +387 36 312 401

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17