Na poziv Svjetske obitelji Radio Marija „Tvoj narod na putu”, kojim se promiče Gospin poziv na bdijenje, molitvu i post kao odgovor na potrebe današnjeg čovjeka, Radio Marija BiH odazvala se pozivu te mjesec rujan i listopad posvetila obilasku različitih ustanova i marijanskih svetišta, pod sloganom „Radio Marija BiH na putu". Tako smo 15. rujna, na blagdan Blažene Djevice Marije Žalosne posjetili Malu školu u Varešu. U nastavku vam prenosimo utiske iz Male škole Vareš te video u kojem smo zabilježili molitvu svete krunice sa sestrama i djecom iz ove zajednice.

1631897987

Iako se na prvi pogled čini da nas je pandemija odvojila jedne od drugih i nametnula nova pravila ponašanja, srca prijatelja „Male škole“, koja je oduvijek bila prostor susreta, ostala su otvorena za sestre i štićenike. Upravo su takvu otvorenost pokazali djelatnici Radio Marije u Bosni i Hercegovini predvođeni ravnateljem i glavnim urednikom p. Matom Anićem, DI, posjetivši nas u srijedu 15. rujna, na blagdan Blažene Djevice Marije Žalosne.

1631897995

Učinili su to između ostalog u okviru inicijative Svjetske obitelji Radio Marije „Tvoj narod na putu“, kojom se promiče Gospin poziv na bdijenje, molitvu i post kao odgovor na potrebe današnjeg čovjeka. Obilaze tako razne ustanove, ali i marijanska svetišta diljem Bosne i Hercegovine želeći predstaviti Radio Mariju – tu specifičnu danas svjetsku molitvenu radio stanicu nastalu iz malog župnog radija koji je osnovao Emanuele Ferrario 1983. u talijanskom gradiću Arcellasco d'Erba.

1631897877

Patera Matu i njegove suradnike – Anamariju Matijević, Rafaelu Obučić i Milorada Margetića pozdravila je ravnateljica „Male škole“ s. Snježana Pavić. Uslijedio je toga popodneva prigodan program tijekom kojega su štićenici čuli ukratko o povijesti Radio Marije u svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini gdje ova radio stanica postoji od 2009. godine. Svi prisutni su pozorno pratili ono što se govori ni ne sluteći da će na kraju trebati odgovarati na pitanja spontanog kviza u kojem su pojedini osvojili prigodne simbolične nagrade – dar prijatelja s Radio Marije.

1631897901
1631898006

Izmolili smo zatim Gospinu krunicu koja je snimljena i bit će emitirana u programu radija. Iako su to ozbiljno shvatili i odlično odradili, svi su na kraju posvjedočili da su imali malu tremu moliti glasno znajući da ih se snima. No, zajednička pjesma doprinijela je ljepoti molitve i oslobađanju od straha pred nastupom. Prijatelji s Radio Marije također su nas počastili voćem, sokom i slatkišima te pozvali da ih posjetimo u sarajevskom studiju.

1631897818z Cropped 1

1631897981
1631897942
U videu poslušajte što je s. Snježana Pavić, ravnateljica Male škole rekla za slušatelje Radio Marije te molitvu svete krunice:

 

_____

Podržite misiju i poslanje Radio Marije BiH da u svaki dom navijesti Radosnu vijest spasenja, nade, mira i ljubavi:


Izvor: Mala Škola Vareš/Radio Marija u BiH
Objavljeno: 17. rujna 2021.