icn2.png

Frekvencije:» FM Sarajevo,Travnik, N. Travnik i Vitez 103,3 MHz» FM Banja Luka 98,9 MHz» FM Mostar i okolica, Široki Brijeg 89,4 MHz» FM Jajce; 101,2 MHz» FM Fojnica, Visoko te dijelovi općina Kreševo i Kiseljak 97,8 MHz» FM Žepče, Maglaj i Zavidovići 105,7 MHz» Pretplatnici HT ERONETA, putem HOME TV» Pretplatnici BH TELECOMA putem MOJA TVProgram uživo:Slušajte

logo2

Blagdan Don Bosca i dan KŠČ-a Žepče

naslovnica-pozivnica-520x265 KCBlagdan Don Bosca i dan i KŠC-a „Don Bosco“ Žepče.

Dio slavlja donosi Radio Marija.

Salezijanci, učenici i djelatnici KŠC-a “Don Bosco” u Žepču s  radošću se pripravljaju za proslavu svoga dana i blagdana Don Bosca.


Svoju slavljeničku radost žele podijeliti sa svim ljudima dobre volje. Stoga  na proslavu pozivaju sve bivše učenike, roditelje učenika, salezijance suradnike, svećenike i časne sestre, članove Školskog odbora, dobrotvore, bivše djelatnike, animatore, oratorijance, sportaše...
Relikvije Don Bosca su izložene u kapelici na čašćenje kroz devet dana počevši od 22.siječnja.
U utorak 31. siječnja na sam blagdan Don Bosca i dan KŠC-a „Don Bosco“ Žepče, bit će služena sveta misa u 15:30h u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog koju će predvoditi P. Ike Mandurić, isusovac.


Uz Radio Mariju doživite i vi dio ovoga slavlja.
Svečanu svetu misu, iz crkve sv. Antuna Padovanskog, u vaše domove donijet će Radio Marija.

 


Vaš Radio Marija Bosne i Hercegovine!


KŠC „DON BOSCO“ ŽEPČE
Godine 1994.kada je kardinal Vinko Puljić počeo s idejom katoličkog školstva,uspostavio je kontakt s Hrvatskom salezijanskom provincijom i zamolio da salezijanci preuzmu školu u Žepču. Ideja je ubrzo prihvaćena na Provincijalnom saboru i sva su se braća pozitivno izrazila o tom projektu i prihvatila ga. Žepče je prvi pravi projekt salezijanaca u BiH,tim više što su do tada bili isključivo vezani uz župe,a ovo je bio prvi projekt koji nije nastao u okviru neke župne zajednice.
13.rujna 1995.salezijanci prvi put službeno dolaze u BiH. Zadaća im je odgoj mladih žepačkog kraja. U početku dok su planirali kako i što raditi,prva trojica salezijanaca stanuju kao podstanari u jednoj obiteljskoj kući i djeluju u Srednjoj mješovitoj školi.
5.rujna 1998.započeto je s izgradnjom obrtničke škole i mjesta gdje su se salezijanci mogli nastaniti. S radom je škola počela u školskoj godini 1999/2000, nastavu je pohađalo 70 učenika raspoređenih u 3 razreda. Već sljedeće godine gradi se zgrada gimnazije koja je nikla za 5 mjeseci,a već u školskoj 2000/2001.godini počinje s radom.
Nakon toga se iz godine u godinu nastavlja s izgradnjom centra sve do danas.Uz škole zgrade ovaj centar uključuje i veliku školsku radionicu,omladinski centar i sportsku dvoranu,koja je značajna ne samo za nastavu nego i za razne sportske aktivnosti na razini grada Žepča i čitave žepačke općine. Da bi se sve kompletiralo nije ostalo još puno. No nisu građevine ono što je najbitnije. Tu su prije svega ljudi,a onda i aktivnosti koje se provode u centru.
Škole se mogu pohvaliti brojnim izvannastavnim aktivnostima kojima je obuhvaćen veliki dio učenika. Jedna od posebnosti Centra su salezijanski animatori koji su prisutni u svim aktivnostima koje se događaju u školi tijekom godine. Njihov posebni doprinos je u organizaciji slobodnog vremena djece i mladih. Svake subote oni animiraju druženje i različite aktivnosti djece u oratoriju,tipično salezijanskoj ustanovi koja kroz radost, veselje, edukaciju, evangelizaciju i obiteljski duh nastoji pomoći mladima da se bolje uključe u društvo te se odgoje za poštene građane i dobre kršćane. Svake subote oko pedeset djece i mladih kroz razne radionice nastoje kvalitetno provesti slobodno vrijeme. Vrhunac tjednih susreta je „Oratorijsko ljeto“ manifestacija koja na kraju školske godine kroz 2 tjedna okuplja znatan broj djece.
Na terenima Centra svakog se dana nađe veliki broj djece koja treniraju različite sportove. U Centru je osnovana Škola nogometa i Nogometni klub „Don Bosco“. Osim njih u dvorani treniraju i razni drugi klubovi koji njeguju različite sportove kao što su odbojka,košarka,rukomet. U Centru je danas zaposleno oko 70 ljudi, škole pohađa preko pet stotina djece.
Svaki stanovnik ovog grada ponosan je na ovaj centar,na sve što on pruža gradu i stanovništvu Žepča,a sve to Salezijanci su postigli za nešto više od 20 godina svoga boravka u Žepču. Žepče i žepčaci zahvalni su svima za izgradnju ove škole i svega što ona donosi sa sobom. A u daljnjem radu želimo svu sreću i uspjeh don Milanu Ivančeviću trenutnom ravnatelju Centra i ostalim salezijancima u centru i svim njihovim suradnicima.

 

uplatnica

Za milodare i potporu Radio Marije BiH:
Račun otvoren kod Intesa Sanpaolo Banke BiH:
Br. Rn.: 1541602001977216
Za uplatu iz inozemstva:
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA391541602001977126
Intesa SanPaolo Banka Bih
Obala Kulina bana 9A
71000 Sarajevo

 

na danasnji

Duhovni kutak


U te dakle, Gospode Bože, stavljam svu svoju nadu i utočište: na tebe stavljam svu svoju nevolju i stisku; jer što god vidim izvan tebe nalazim da je slabo i nestalno.

(Toma Kempenac)

Glasujte za emisiju mjeseca - Srpanj
Glasujte za pjesmu tjedna 23.7.-30.7.

Pismo urednika

RM BIH 2

VGTAB.png

footlogo.png

 

 

 

Ukoliko imate neka pitanja javite nam se na e-mail: info@radiomarija.ba

Studio Sarajevo
Zagrebačka 18, Sarajevo 71000, BiH
+387 33 263 055, +387 33 260 260 (program uživo)
+387 33 260 261

Studio Mostar
Blajburških žrtava 33E, Mostar 88 000, BIH
+387 63 312 401, +387 63 312 400 ( program uživo)

www.radiomarija.ba
 

Sva prava pridržana - Radio Marija.

designer17